Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Igazolások

2011.04.11

A házi gyermekorvosok örök dilemmája az alábbi: adjunk igazolást vagy sem ?

A  számunkra követendő jogszabály a következőt írja-tőszavakban- a háziorvos, a házi gyermekorvos azt a tényt igazolja, hogy adott időszakban( -tól-ig) a gyermek beteg volt, a közösséget nem látogathatta. Tehát , ha adott időszakban olyan okból nem tudott iskolába menni, ami egyéni dolog, de nem feltétlenül az iskola ellen való- gondolok itt a most lezajlott osztályozó vizsgára, vagy előrehozott érettségire, a háziorvos nem tudja azt igazolni, hogy beteg volt, mert hiszen vizsgázott, tehát nem lehetett beteg. Ha az iskola elfogadná a megjelenést a vizsgán , nem lenne semmi gond, de arra hivatkozva, hogy ez a gyerek saját problémája, nem tekinti igazoltnak a vizsga napját (napjait). És itt jön az orvos a képbe, adjon ő igazolást. A fenti okokra hivatkozva, nem tehetjük meg . Kérdés: ha az iskola nem támogatja a vizsgát, akkor miért rendezi meg?


A Házi Gyermekorvosok Egyesülete évek óta küzd az "igazolásosdi" ellen: miért nem tekinthetjük a szülőt elég "felnőttnek" ahhoz, hogy igazolja a gyermek egészséges, most nem beteg, tehát táborba, úszni, táncórára , stb. mehet. Azzal.,hogy megvizsgálom a tábor kezdete előtt néhány nappal, semmi garancia nincs rá, hogy már akár másnap is ne legyen beteg. Jósnak pedig nem tekinthető egyikünk sem, hogy előre lássuk a napokkal később bekövetkező eseményeket.A  vitatott jogszabály kötül most is forrnak az indulatok, próbáljuk az érveinket az illetékesek fejébe elplántálni, de szavaink nehezen érthetőek számukra. Mi azonban nem adjuk fel!

És még valami,  visszatérve az első sorokhoz:  tőlünk miért várja el bárki is , hogy hivatalos papírt hamisítsunk? Hiszen minden, az aláírásunkat és a pecsétünket tartalmazó irat hivatalosnak tekintendő.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Rmdkqe buzgcp

(Oktdnd, 2023.02.22 10:52)

brand lanoxin 250mg <a href="https://buylanoxpl.com/">lanoxin 250mg drug</a> order molnupiravir 200mg online cheap