Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az élet szép...

Mindenkinek van hobbija, olyan mániája, amivel órákig képes pepecselni, és teljesen elvarázsolja, kirekesztve a külvilágot. Nekem több ilyen "mániám" is van. Az egyik az olvasás! Újabban az utazás-gasztronómia-kis történelem témakörök könyveiben merülök el, már ha van időm. De szinte mindenféle könyv szerepelt már a repertoáromban, a lélekbúvárkodástól a fantasztikumig. Most Elizabeth Gilbert : Eat, pray, love c. könyvét rágtam át, jelenleg a folytatása van soron: Hűség címmel. Rendkívül érdekes eszmefuttatás a házasság intézményéről, némi történeti háttérrel megfűszerezve. Csak ajánlani tudom azoknak, akik házassági válságban vannak éppen..

A másik "mániám": Olaszország, azon belül is Toscana. A párom szerint  isteni tévedés áldozata vagyok, miszerint nem ott élhetek. A zsigereimben érzem, mintha az előző életemben azon a vidéken éltem volna. S mindezt úgy, hogy még nem jártam ott...

A mindennapok hajtásából hihetetlenül kikapcsol a főzés- ha van rá elég időm. Rohanni, összeütni valamit nem szeretek, de tudatosan készülve a folyamatra, már nagyon élvezem. A család kedvencei: Bakonyi sertésszelet tésztával( apósom tanította nekem), Csokis kuglóf, Palócleves- ahogy én szoktam, Spagetti saját, olasz recept szerint készített paradicsomszósszal, Póréhagymás csirkemell( pulykamell) kukoricás rizzsel. Szeretek elmerülni a szakácskönyvek lapjain is, szerencsére a családom egészen nyitott az újításokra.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.