Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újrakezdés -másképpen

2014.07.14

 Nem szeretem a be nem tartott ígéreteket!

Lehetne ez akár a mottóm is, de most rólam van szó-sajnos...

Pedig én megtettem, hogy nem jelentkeztem az elmúlt hónapokban. Az élet zajlik körülöttünk, unalmasnak cseppet sem mondható életünk. 

Családilag: a nagyobbik gyermekem majdnem "érett", angol nyelvvizsgás, jogosítvánnyal rendelkező fiatalember lett, jövőre érettségi-felvételi vár rá(nk), no és az elválás-kiválás a családi fészekből. Szerintem különösebb magyarázatra nem szorul, mivel jár mindez egy családnak, főleg az "ember fiának".  A "kicsik" teszik a dolgukat, még nem igazán látszik, merre is vezet majd az útjuk. De még van idejük mindenre. 

Tavaly egy nagyon hosszú (3000 km) nyaraláson "estünk át": Ausztria és Észak-Olasz körút- Linz, Salzburg, Innsbruck, Garda-tó, Verona, Milánó, Genova, Ravenna és egy kis Szlovénia. Emiatt az idén a család nem kívánkozott nagyon sehová, a szabadságunkat itthon töltjük. ( Képek később lesznek a galériában) A nyár munkával telik el. 

Több dolog is foglalkoztatott az elmúlt időszakban, kipróbáltam magam másik területen is, de természetesen maradtam a szakmánál elsősorban. Talán amiatt kellett mindez, hogy bővüljön a látóköröm, még jobban nyissak a világra. Alapból olyan vagyok, akit nagyon sok dolog érdekel, de most valahogy bedúsult azoknak a témáknak a mennyisége, amelyek foglalkoztattak korábban is.

A gyógynövények továbbra is egy nagy szerelem- ha szabad így fogalmaznom. Hihetetlen érzés, amikor Bükkaranyoson a telkünkön találok orbáncfüvet vagy szurokfüvet- a férjem rutinosan kérdezi meg fűnyírás előtt, mit vághat le és mihez tilos hozzányúlnia.

Új családi vállalkozást indítottunk a Húgommal: Hajdúnánáson egy Flabelos-szalont, mely a relaxációról, rekreációról szól mindenkinek. Igyekszünk kielégíteni a felmerülő igényeket és tudásommal folyamatosan ott vagyok a háttérben és személyesen is minden héten legalább egy alkalommal. Nevünk: Relax-Kuckó - egy megnyugtató környezetben a nyugodt, lazító percekért, nemcsak nőknek. Vendégeink között találunk kamasz lányokat és nagymamákat is, gyereksarok áll a kisgyerekes mamák rendelkezésére. A Flabelos mellett tanácsadás, masszázsok, igény szerint füllyukasztás, sóinhalációs kezelés szerepel palettánkon. Az ingyenes első alkalommal mindenki húz "Értékes Vagy" kártyáinkból, ami egyfajta napi üzenetként nagy sikert arat vendégeink körében. További terveink is vannak, de erről csak később, amikor már realizálódni látszanak, mesélek.

20140416_170104.jpg-belso-kep2-kicsi.jpg

Az elmúlt időszak egyik legjelentősebb eseménye volt egy fotózás Böjthe Borbálánál Szigetszentmiklóson, ami új lendületet adott a továbbiakhoz. Talán nem hangzik közhelyesen, de egy ilyen lehetőséget mindenkinek, minden nőnek receptre írnék fel, mert az évek során elfelejtünk valódi nők lenni, mindig csak azt halljuk és gondoljuk, sőt elhisszük, hogy bizonyos kor és súly felett ne akarjunk nőnek látszani, mert úgysem sikerül. Rólam az életben nem sok valóban jó fénykép készült és látva Bori csodás képeit a weboldalán

( www.böjtheborbala.hu), úgy gondoltam, Vele érdemes megpróbálnom...Nem döntöttem rosszul, sőt azóta több barátnőm és a családom is meglátogatták Borit egy fotózás erejéig.Nem kérdéses, mindenkiben maradandó emlékeket hagyott az a nap!

imgp6562_r-small-.jpghugi-01.jpgimgp6609_rbw-small-.jpgnoncsi-01.jpg

 

Most hobbiból webes marketinget tanulok, de holnap este Budapesten egy olasz főzőtanfolyamon veszek majd részt. Nekem most ez a nyaralás...