Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lélektorna

2011.10.19

Ilyenkor kezdek mindig lélekbúvár könyveket olvasni, a belső dolgaimon rágódni. Szinte már rutinszerűen szedem elő egyik vagy másik ilyen témájú könyvemet, hogy aztán abból okulva kissé átértékeljem magam és a környezetemet. Ami persze nem mindig kellemes.

 Egy biztos, az ilyen elmélkedések járulnak hozzá, hogy évről évre tudjam csinálni azt, ami a mindennapjaimat most is meghatározza. Mert kell a megújulás, kell a feltöltődés. Csak egy része lehet a már-már kötelező( kellemes kötelesség) nyári szabadság, pihenés. De télen is kell, sőt ez az időszak alkalmas rá csak igazán.

Szeptemberben egy gyermekpszichiátriai továbbképzés alkalmával a rendezők a résztvevőkre gondolva meglepetésként több olyan programot is szerveztek, ami a mi lelki feltöltődésünket szolgálta. Hiszen velünk gyakorlatilag rajtunk kívül senki nem foglalkozik... Ezek az előadások akkor ott és gyakorlatilag azóta is megérintettek valamit bennem, valami olyan mély és ösztönös érzések öntöttek el, amik csak ritkán hozhatók felszínre. Sokszor az ember nem is tudja megfogalmazni ezeket a gondolatokat, érzelemfoszlányokat. De még most is bennem vannak és előhívhatóak. Ősi magyar zene, egy csodás hang, és a dalok szövege mind-mind ahhoz járult hozzá, hogy megérezzem a magyarságomat.  Olyan ősi, mélyben gyökerező érzést , ami gyakorlatilag a sejtjeinkben, a génjeinkben van, csak még nem ébredtünk tudatára. Felemelő érzés...

A belső békénkhez vezető híd másik pillére pedig a boldogság- ami tudom, elcsépeltnek hangzik, és  relatív is, de már az is előbbre visz minket, ha képessé tesszük magunkat arra, hogy boldogok legyünk.. Ennek a lépéseit feltérképezve  jutottam el Bagdy Emőke könyvéhez: Hogyan lehetnénk boldogabbak?, ami az egész kérdést  megfoghatóvá, érthetővé teszi. Tele van a "tényleg !"- érzéssel.

S mielőtt még bárki azt gondolná, hogy én mostanság boldogtalan vagyok, esetleg mégsem sikerült ez a házasságom sem, annak üzenem: köszönöm, nagyon jól vagyok, de mindig szeretnék többet és többet adni a környezetemnek, mert ilyen vagyok. Ehhez pedig az kell, hogy magamat is feltöltsem.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ziotrb xcfamc

(Tynmfh, 2023.02.22 21:46)

buy digoxin 250mg online cheap <a href="https://buylanoxpl.com/">buy digoxin online</a> molnunat 200mg pill