Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hastánc...

2011.10.19

Elkezdtem. Heti 4(5) alkalommal rendszeres mozgást iktattam az életembe, már 5. hete. A családom csak néz és nem érti az egészet. Miért pont most, miért akkor, amikor és miért pont azt csinálom? Kedden este pilates, szerdán 2 óra HASTÁNC , utána vízitorna 1 óra és pénteken reggel labdatorna. És jól érzem magam a bőrömben.

Próbálkoztam már ezzel-azzal, de a legjobban a nekem való tánc és a nyújtó tornák jöttek be. Most is. A tánc egyébként már régóta nagy szerelmem, diákkoromban is tanultam, sőt-nagyképűen hangzik- tanítottam is egy kicsit, és minden fajtája érdekelt.  A hastánccal 9 évvel ezelőtt ismerkedtem meg a válásom után, rendkívül jó önbizalom növelő tréning volt, ami akkor igencsak rám fért. A nőiségemet kaptam vissza általa. Azóta is nagyon szeretem ezt a típusú zenét,sokszor a kocsiban is ezt hallgatom Budapest felé,  és időnként otthon magamnak gyakorolgatni  is szoktam.

De most újrakezdtem, és hihetetlenül élvezem. Valójában minden az oktatón múlik- és Julika fantasztikus. Annyi energiát tölt belénk, biztat mindenkit, hogy merje vállalni önmagát, gyakorlatilag már ezzel jobb lesz a kedvünk és feltöltődünk. Folyamatosan mosolyog, a jókedv pedig, mint tudjuk ragadós. Már ezért megéri eljárni. Az pedig, hogy mellette nőiesedünk is, csak ráadás. Arra is jó, mivel tükör előtt táncolunk, hogy még az is, aki utált tükörbe nézni úgy igazán, itt biztosan megteszi, mert a mozdulatokat kontrollálni és természetesen korrigálni csak így lehet. Ezáltal pedig még elfogadóbbakká válunk magunkkal szemben is. S ha elfogadod magad, másokat is könnyebben el tudsz majd fogadni. Ez mindennek az alapja.

A mai világban sajnos már régen felcserélődtek és átértékelődtek a nemi szerepek. Mi pedig nem erre vagyunk kitalálva valójában. Az olyan típusú táncokkal, mint a hastánc, a flamenco és más , a női identitást hangsúlyozó mozgásformákkal azonban visszarendeződnek az előbb említett szerepek, mindenki magára talál. Itt vállalhatom, hogy nő vagyok, hogy csábítok és engem is csábíthatnak. És elhiszem, hogy NŐ vagyok.

Bátorítani  szeretnék  mindenkit, hogy vállalja fel a nőiségét és próbálja ki pl. a hastáncot is, mert rendkívül sokat ad a mindennapi életünkhöz. Csak úgy magunkért...Utána pedig mindenki másért...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.