Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyógynövények- kicsit másképp

2014.09.29

Több, mint két éve kezdtem el komolyabban foglalkozni a gyógynövényekben rejlő ősi tudással. Vargabetűk, kihagyások ellenére mindig visszakanyarodom hozzájuk. Biztosan boszorkány voltam előző életemben...

A gyógynövényes bükki táborokban megtanultuk, hogy melyik növény mire használható, melyik részét, mikor gyűjtjük és hogyan alkalmazzuk azokat, hogyan készítjük valóban a gyógyteákat, a tinktúrákat , olajokat és szirupokat...( Fenyőszirupban  és orbáncű- tinktúrában már profi vagyok...)

bandazsok.jpg-kicsi.jpg

De nemcsak így alkalmazhatjuk a növények erejét: a thai herbal masszázs során kis labdacsokat- bandázsokat- kötünk, amikbe egyénre szabottan gyógynövényeket teszünk, és forrázás- gőzben dunsztolás után a belőlük kipárolgó aromás párát használjuk a masszázshoz. Ez az illóolajokban gazdag, gyakorlatilag folyadék a bőrön keresztül hamar felszívódik és így fejti ki hatását a szervezetre- kiegészítve a masszázs egyébként is rendkívül jótékony hatásával. És itt elvesztem- beleszerettem a thai masszázsba ( ahogy Baranyi Ágnes, az oktatóm mondta: "megfertőződtem, mint mindenki más is"). Ebből egyenesen következett, hogy nem álltam meg ennél a pontnál, hanem belevágtam a BBMM (Baranyi-féle Thai Babamasszázs) Oktatói képzésbe is, a Babamasszázs modul már megvan, napokon belül megismerkedem a Kismama- és Női Masszázs rejtelmeivel is, majd szépen sorban a szükséges többivel is...

De vissza a gyógynövényekhez!

Mindig is izgatott, hogy mit lehet még kezdeni velük. Nagyon örülök, hogy manapság egyre többen foglalkoznak természetes alapú kézműves szappanokkal és kencékkel és amikor rátaláltam a Gyógynövényes Kence Tanfolyamra (modulra), nem volt kérdés, ott a helyem ,ezt is megtanulni. Ha másra nem fogom használni, csak arra, hogy a saját kencéinket magunknak készíthetem el, már megérte, úgy hiszem. Mindemellett nagyon élveztem az ott töltött időt. Köszönöm a szappaniskola.hu vezetőjének, Korninak, hogy ott lehettem és tanulhattam! Jövőre ismét találkozunk, remélem!

Az a fantasztikus az egészben, hogy közben csodálatos embereket ismerhettem és ismerhetek meg, olyanokat, akiket biztosan nem a véletlen sodort az utamba, és akikkel egyébként valószínűleg soha nem találkoztam volna. Az együtt töltött néhány óra alatt rendkívül sok pozitívumot kapunk egymástól, hiszen valahol egy az utunk, egyfelé megyünk, valamiért akkor mindannyian ott vagyunk.  Számomra a végső cél a gyógynövények minél teljesebb megismerése és valódi alkalmazása a mindennapokban és a munkám során. Ezért bővítem ismereteimet, mert minden mindennel összefügg, és nincs felesleges tudás.

Egy idevágó "Értékes Vagy" üzenetünk: "Az ember nem tudhatja, hogy valójában mi a fontos, és mi nem. Meg kell tanulnia, hogy bízzon a saját értékrendjében. Az értékek mindig viszonylagosak."

(Agatha Christie)